ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ


Η κατανάλωση μεσημεριανού στο γραφείο μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο για εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς εργαζομένους σε γραφεία έδειξε ότι τρεις στους πέντε δεν κάνουν διάλειμμα για φαγητό.

Συγκεκριμένα, στη Βρετανία ερωτήθηκαν 1.000 νεαροί επαγγελματίες ηλικίας από 21 έως 30 ετών και φανατικοί παίκτες video games ηλικίας από 16 έως 21 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι το 73% των πρώτων παραδέχθηκαν πως γευματίζουν στο γραφείο τους, ενώ οι εννιά στους δέκα video gamers δεν έπαιζαν χωρίς διακοπή για πάνω από 90 λεπτά. Αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό από τους ειδικούς που τονίζουν ότι ύστερα από 90 λεπτά ακινησίας, η ροή του αίματος στη φλέβα πίσω από το γόνατο μειώνεται κατά 50%.

Ξεχωριστή έρευνα που έγινε από τον δρ Ρίτσαρντ Μπίσλεϊ, διευθυντή του Medical Research Institute της Νέας Ζηλανδίας, έδειξε ότι ο κίνδυνος σχηματισμού θρόμβων είναι 2,2 φορές μεγαλύτερος σε όσους τρώνε γεύμα στο γραφείο τους.

«Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παρατεταμένη ακινησία στον εργασιακό χώρο αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία» σχολιάζει ο δρ Μπίσλεϊ. «Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η επί πολλές ώρες παραμονή σε γραφείο» καταλήγει.

Πηγή Espresso


    Στην κορυφή