ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Η Φαρμακευτική Αγορά στην περίοδο της Οικονομικής Κρίσης» θα είναι το θέμα στο φετινό συνέδριο Pharma Conference 2011. Το συνέδριο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να παρουσιάσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που έχει η ελληνική φαρμακευτική αγορά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, που διανύει η χώρα. Παράλληλα, στόχος είναι να ανιχνευτούν οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται και πως ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο φαρμακευτικός κλάδος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εφαρμογής του Μνημονίου, καθώς μέχρι το 2012 θα πρέπει να εξοικονομηθούν 2 δις ευρώ από τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, ενώ το 2010 ήδη υπήρξε εξοικονόμηση περίπου 900 εκατ. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει δέσμη μέτρων με σκοπό τη συγκράτηση των δαπανών, όπως εφαρμογή νέας λίστας φαρμάκων, ανατιμολόγηση όλων των σκευασμάτων και ηλεκτρονικό έλεγχο της συνταγογράφησης στους μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Τα κύρια θέματα, που θα συζητηθούν είναι:
Αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου στο χώρο του Φαρμάκου
Η πορεία υλοποίησης της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία
«Προβλήματα και προοπτικές του συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων στην Ελλάδα»
«Ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή της Φαρμακοβιομηχανίας στην Ανάπτυξη της χώρας»


    Στην κορυφή