Θα πρέπει να έχει διαφορετικό δωμάτιο η κόρη μου από το γιο μου;


Τα αδέλφια του αντίθετου φύλου, κυρίως μετά την ηλικία των 5 ετών, είναι σημαντικό να κοιμούνται σε διαφορετικό δωμάτιο. Μετά από αυτήν την ηλικία το κάθε παιδί έχει ανάγκη την ιδιωτικότητα του χώρου του, καθώς χρειάζεται να μπορεί να αισθάνεται ελεύθερο να διερευνά τις αλλαγές στο σώμα του, αλλαγές που ορίζουν ουσιαστικά τη διαφορετικότητα του φύλου του. Όσο το κάθε παιδί μεγαλώνει και ανακαλύπτει το σώμα του, ανακαλύπτει και την ευχαρίστηση που μπορεί να πάρει από αυτό.

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας, ότι υπάρχει η πιθανότητα μέσα σε αυτή τη διαδικασία να αναπτυχθεί κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι μεταξύ αδελφών του αντίθετου φύλου. Με την οριοθέτηση των δύο διαφορετικών δωματίων αποφεύγουμε πιθανότητες τέτοιων συμπεριφορών καθώς μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχική και σεξουαλική τους υγεία.

Είναι αλήθεια ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο λόγω έλλειψης χώρου. Παρόλα αυτά, πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα και όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει το κάθε παιδί το δικό του χώρο, είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένας χώρος στο σπίτι ή στο υπάρχον δωμάτιο, όπου το ένα από τα δύο παιδιά θα κοιμάται και θα μπορεί να αισθάνεται αυτόνομο.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας





    Στην κορυφή