ΘΡΙΑΣΙΟ: ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
20/01/2017

Στα πλαίσια της ενίσχυσης και της διεύρυνσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου στις 14.01.2017 η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ΄΄ ΘΡΙΑΣΙΟ΄΄ συμμετείχε για πρώτη φορά από καταβολής του, στο πρόγραμμα Γενικής Εφημερίας του.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμετωπίστηκαν ένδεκα (11) έκτακτα περιστατικά, πέραν των τακτικών ασθενών. Από αυτούς, πέντε (5) περιστατικά ήταν χρονίως αιμοκαθαιρόμενοι και τέσσερα (4) περιστατικά ήταν νοσηλευόμενοι ασθενείς σε διάφορα κλινικά τμήματα. Επίσης δυο (2) ασθενείς προσήλθαν στο ΤΕΠ με ουραιμικό σύνδρομο, τοποθετήθηκαν ενδοφλέβιοι καθετήρες αιμοκάθαρσης και υπεβλήθησαν επειγόντως σε συνεδρία αιμοκάθαρσης.

Η εφημερεύουσα ιατρός εκλήθη, επίσης στο ΤΕΠ στη διάρκεια της εφημερίας για εκτίμηση οκτώ (8) περιστατικών με νεφρολογικό πρόβλημα.

Κατόπιν της ενίσχυσης με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα αυξήσει περαιτέρω τη δραστηριότητά της και θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες από τις 27.01.2017, οπότε και θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερους μόνιμους ασθενείς.

    Στην κορυφή