ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς παρουσίασε σήμερα το πρωί στην Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας την εφαρμογή νέου συστήματος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αναφορικά με το κλείσιμο ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.


Πρόκειται για τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες θα εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες 08.00-14.00 και το κόστος τους θα αντιστοιχεί σε αστική χρέωση. Η υπηρεσία θα λειτουργεί με υπαλλήλους του οργανισμού.


Συνολικά ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών στις Μονάδες Υγείας Αλεξάνδρας, Αθηνών ( Πλατεία Θεάτρου) και Αγία Σοφία Πειραιά. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα πολυιτρεία του ΕΟΠΥΥ.


Ο κ. Σαλμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Μετά από μία δεκαετία εκχώρησης μιας υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες, ξαναγυρίζουμε στην στήριξη από το ασφαλιστικό σύστημα, από τον ΕΟΠΠΥ , των ασφαλισμένων, παίρνοντας την ευθύνη της λειτουργίας, με δικό του προσωπικό, των τηλεφωνικών ραντεβού των ασθενών.Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι το σύστημα με τα πενταψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν οι ασφαλισμένοι τηλεφωνικά ραντεβού, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Για αυτό σήμερα ξεκινήσαμε την αλλαγή του τρόπου κλεισίματος τηλεφωνικών ραντεβού που στοιχίζει μόνο αστική χρέωση για όσα ραντεβού χρειαστεί να κλείσει ο ασφαλισμένος.

Μετά από επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

κ. Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν την υπηρεσία τηλεφωνικών ραντεβού ο κ. Μανιτάκης δήλωσε:Βασικός στόχος του Προγράμματος Κινητικότητας είναι η κάλυψη επειγουσών αναγκών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς. Όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί προτεραιότητα θα έχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως, λόγου χάρη, η υγεία. Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις που θα καλυφθούν άμεσα, θα είναι και η πλήρωση των αναγκών του ΕΟΠΠΥ σε διοικητικό προσωπικό. Κατά προτεραιότητα θα επιλεχθούν υπάλληλοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εξαιτίας κατάργησής της θέσης τους και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου, θα τοποθετηθούν στις νέες τους θέσεις.


    Στην κορυφή