ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Περισσότερα από εκατό χρόνια αφότου οι ερευνητές διερεύνησαν πρώτη φορά τη δυνατότητα να βάλουν το ίδιο το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει τον καρκίνο, οι κορυφαίοι γιατροί στον τομέα βλέπουν αυτή την προσέγγιση να αποδίδει σε μεγάλο βαθμό. Δύο φάρμακα που βασίζονται στην ανοσοθεραπεία είναι ήδη διαθέσιμα, ωστόσο δεν φαίνεται να αποδίδουν στον βαθμό που μπορούν. Αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό στην άρνηση των γιατρών να υιοθετήσουν αυτό το θεραπευτικό εργαλείο, επειδή είναι δύσκολο στη χορήγηση.

Παρ’ όλα αυτά ο τομέας είναι σε πλήρη άνθηση. Τουλάχιστον δώδεκα θεραπείες αναμένεται να δώσουν τα πρώτα ερευνητικά τους αποτελέσματα μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου. «Με το που θα πάρουν το πράσινο φως από τον αμερικανικό Φορέα Φαρμάκων και Τροφίμων θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο» δήλωσε ο Τζέφρι Σλομ, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ογκολογικής Ανοσολογίας και Βιολογίας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

Μεταξύ των πολυαναμενόμενων νέων θεραπειών είναι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη, ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα και ένα κατά του μελανώματος.

Πηγή Espresso

    Στην κορυφή