ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ


Επιστήμονες υποστηρίζουν πως δύο στους τρεις Βρετανούς δεν χρησιμοποιούν αντιλιακές κρέμες, διότι θεωρούν πως τα σύννεφα θα τους προστατέψουν από τον ήλιο. Σύμφωνα με σχετική μελέτη του βρετανικού Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο, το 65% περίπου των Βρετανών, δεν χρησιμοποιούν αντιλιακή προστασία, όταν βγαίνουν στις παραλίες.

Η μελέτη έχει κεντρικό σύνθημα “ Τα σύννεφα δεν μας προστατεύουν” και κύριος στόχος της, είναι να αντιληφθεί ο κόσμος πως οι βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, συνεχίζουν τη “δουλειά” τους ακόμα και όταν δε λάμπει ο ήλιος. Η διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Anne Jackson, υπογραμμίζει πως τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχιτικά, μιας και δείχνουν πως ο αριθμός των Βρετανών, που παραμελούν την προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι αρκετά μεγάλος. Στη συνέχεια τονίζει πως η άγνοια για τους κινδύνους είναι εκτεταμένη.

“Οι ακτίνες UVA και UVB, ουσιαστικά σχίζουν τα σύννεφα και είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Η αντιλιακή προστασία σώζει ζωές και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Πρέπει να κατανοήσουμε τους κινδύνους της ακτινοβολίας και να προστατευτούμε από αυτήν”, υποστήριξε η Jackson.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή