ΤΑ 100 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ!


«Η οικονομική κρίση μας ανεβάζει την πίεση; Πότε κινδυνεύω να εμφανίσω υπέρταση; Πώς γίνεται η διάγνωση της υπέρτασης και γιατί η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική; Πόσο συχνά πρέπει να μετράω την πίεσή μου; Μπορεί η υπέρταση να επηρεάσει τη σεξουαλική μου ζωή; Αν χάσω βάρος μπορώ να ρίξω την πίεσή μου; Η διατροφή μπορεί να με βοηθήσει στην αντιμετώπισή της; Ισχύει ότι το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση, ενώ το σκόρδο τη ρίχνει;»

Με στόχο να λύσουν τις κυριότερες απορίες γύρω από την υπέρταση, όπως οι παραπάνω, o Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Παπαδογιάννης και ο ειδικός παθολόγος Περικλής Γιόβας παρουσιάζουν το βιβλίο «Τα 100 μυστικά της υπέρτασης». Πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό για κάθε υπερτασικό, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον υπ’ αριθμόν «1» παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο. Οι ίδιοι και 22 ακόμη επιστήμονες υγείας, εξειδικευμένοι σε επιμέρους πτυχές της αρτηριακής υπέρτασης, απαντούν στις 100 πιο συχνές ερωτήσεις που γεννιούνται στο μυαλό του αναγνώστη, άλλοτε διαλύοντας κραταιούς μύθους σχετικά με την αρτηριακή πίεση και άλλοτε επισημαίνοντας τα συνηθέστερα λάθη των υπερτασικών.

Το βιβλίο όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σημαντικές και ιδιαίτερα βοηθητικές, οι πινελιές του διακεκριμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη, συμπληρώνουν ιδανικά την έκδοση, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν με χιουμοριστική διάθεση το σύγχρονο τρόπο ζωής με τις βλαβερές, ως επί το πλείστον, συνήθειές του.

Οι οδηγίες του βραβευμένου chef-culinary expert Βαγγέλη Δρίσκα για μαγειρική χωρίς αλάτι παρέχουν στον αναγνώστη ένα πρακτικό βοήθημα για να μειώσει την πρόσληψη του αλατιού και να βελτιώσει την πίεσή του, χωρίς να στερηθεί τη γεύση.

Το σύνολο αποτελεί μία πρωτότυπη πρόταση ενημέρωσης του κοινού γύρω από το θέμα, πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα. Μια έκδοση που φιλοδοξεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Νο1 καρδιαγγειακού κινδύνου: για τη διάγνωση, για την παρακολούθηση, για τις βλάβες που η αυξημένη πίεση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό, τους φαρμακευτικούς και μη φαρμακευτικούς τρόπους αντιμετώπισης, το ρόλο της διατροφής και άλλα πολλά.

Για τη διευκόλυνση μάλιστα του αναγνώστη, οι 100 ερωτήσεις είναι οργανωμένες σε ένα εύχρηστο ευρετήριο, ώστε να μπορεί να βρει εύκολα την απάντηση σε κάθε απορία του, τη στιγμή που τη θέλει!

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως αποτελεί το πρώτο βιβλίο στο είδος του, που ενσωματώνει την τεχνολογία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων μέσω της πλατφόρμας Grapto. Με τη χρήση της τεχνολογίας ο αναγνώστης μπορεί, ακόμη και πριν αγοράσει το βιβλίο, περνώντας απλώς το κινητό του πάνω από το ειδικό barcode του βιβλίου, να δει video-παρουσίαση του βιβλίου με συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες.

Το βιβλίο απευθύνεται στους πάσχοντες από αρτηριακή υπέρταση, σε όσους κινδυνεύουν να εμφανίσουν ή έχουν υπερτασικό άτομο στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με την πάθηση. Σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί, το 40% των οποίων, δηλαδή ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν- άρα δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Προλογίζει ο Καρδιολόγος, Διδάκτορας της Οξφόρδης, Πρώην Πανεπιστημιακός Καλιφόρνιας και Αθήνας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Υπέρτασης, κ. Νίκος Β. Καρατζάς.


Επιστημονική επιμέλεια: Περικλής Γιόβας- Δημήτρης Παπαδογιάννης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα

Σκίτσα: Μιχάλης Κουντούρης

    Στην κορυφή