Στην πρώτη φορά που θέλησα να κάνω έρωτα δεν είχα στύση. Τι μου συμβαίνει;


Δεν είναι καθόλου σπάνιο ένας έφηβος να παρουσιάσει δυσκολία στην απόκτηση ή στη διατήρηση της στύσης κατά την πρώτη του σεξουαλική επαφή. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα συναισθήματα της αμηχανίας, του φόβου και του άγχους που αναπόφευκτα συνοδεύουν την πρώτη σου σεξουαλική φορά.

Μερικές σκέψεις που επικρατούν είναι: «θα είμαι καλός εραστής;», «θα τα καταφέρω;». Όλες αυτές οι σκέψεις εντείνουν το άγχος και μπορούν να σε οδηγήσουν στη δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης της στύσης.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το ξεκίνημα της σεξουαλικής ζωής δεν καθορίζει απόλυτα και τη συνέχεια. Με άλλα λόγια, μια ενδεχόμενη αποτυχία κατά το άνοιγμα της σεξουαλικής σου ζωής δεν ακολουθείται απαραίτητα από μια μόνιμη σεξουαλική δυσλειτουργία. Είναι αλήθεια, ότι πολλοί έφηβοι που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη στύση τους στο άνοιγμα της σεξουαλικής τους ζωής καταφέρνουν να διαχειριστούν το άγχος και να απολαύσουν το σεξ στη συνέχεια της σεξουαλικής τους ζωής. Αν όμως το πρόβλημα εξακολουθήσει και επιμένει, τότε είναι καλό να απευθυνθείς σε έναν ειδικό σεξουαλικής υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


    Στην κορυφή