ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


Χθες 12/9/2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων όλων των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, "προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ στην καταβολή των δαπανών που δημιουργούν οι ασφαλισμένοι του, κατά την παροχή σε αυτούς των Υπηρεσιών Υγείας που έχουν ανάγκη" όπως ανακοίνωσαν σήμερα και προσθέτουν:

"Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ., του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, των μεγάλων Ιδιωτικών Κλινικών, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Κλινικών και των μεγάλων Διαγνωστικών Κέντρων.

Δημιουργήθηκε συντονιστικό όργανο που θα υλοποιήσει διάφορες κοινές δράσεις που συνοψίζονται ως ακολούθως :

1. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
2. Δημόσια πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
3. Κοινοποίηση των ανωτέρω επιστολών και των θέσεων μας στα Μ.Μ.Ε.
4. Ανάδειξη και διάδοση του υπαρξιακού μας πλέον προβλήματος στους πολίτες, μέσω σύντομης κοινής επιστολής, μαζί με τις γνωματεύσεις των εξετάσεων στις μονάδες μας και με αφίσες στις εξώπορτες των μονάδων μας.
5. Καταγγελία της στάσης της Κυβέρνησης στα όργανα και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6. Εκκίνηση νομικών διαδικασιών , όπου διαφαίνεται θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και σε βάθος χρόνου.
7. Προετοιμασία των μονάδων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων, για κοινή (μαζική) αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αφορμή της συσπείρωσης όλων, μας έδωσε η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, να μην εξαγγείλει ως είχε προαναγγείλει χρονοδιάγραμμα πληρωμής των υπολοίπων παρόχων, όπως έκανε για τους φαρμακοποιούς και σύμφωνα με τα όσα είχαμε ζητήσει και είχε αποδεχτεί, οι πληρωμές όλων των παρόχων να αφορούν την ίδια χρονική περίοδο και αναλογικά, σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ , ώστε όλοι οι πάροχοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα."


    Στην κορυφή