ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ


Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, είχε σήμερα σύσκεψη με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ), κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία των συμβάσεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των διαγωνισμών, ώστε να πραγματοποιείται ομαλά ο ανεφοδιασμός των νοσοκομείων.

Δόθηκαν, επίσης, από τον κ. Λυκουρέντζο σαφείς κατευθύνσεις για την επίσπευση, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, του απαιτούμενου χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, για την προμήθεια των αναλωσίμων υλικών των νοσοκομείων από τους αναδόχους της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, καθώς και να αποφεύγονται προμήθειες με απευθείας ανάθεση, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος σύμφωνα και με το Εθνικό Παρατηρητήριο Τιμών.

Προς την ίδια κατεύθυνση, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις εναρμονισμένων τακτικών οι οποίες παρεμποδίζουν τις πολιτικές μείωσης κόστους. Παράλληλα δόθηκε εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεξαγωγή ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού διαγωνισμών σε κεντρικό επίπεδο μέσω της Ε.Π.Υ.

Σημαντικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί και η δημιουργία ενιαίου μητρώου περιγραφής και προδιαγραφών των νοσοκομειακών υλικών από το Εθνικό Παρατηρητήριο Τιμών και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ).


    Στην κορυφή