ΣΥΝ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΣΕ


Σε ταλαιπωρία, για την είσπραξη ακόμη και ελάχιστων ποσών ιατρικής δαπάνης, υποχρεούνται οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας, καθώς με αιτιολογικό την αναδιάρθρωση του Σιδηροδρόμου και το διαχωρισμό των εταιριών, οι διοικήσεις του ΕΔΙΣΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΤΑΥΤΕΚΩ αποφάσισαν (Αρ. Πρωτ. 4190712/20-10-2009) τη διακοπή πληρωμής των ιατρικών δαπανών, από τους κατά τόπους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς, επισημαίνει σε επερώτηση της η ευβωβουλευτής του ΣΥΝ Ηρω Διώτη.

"Συγκεκριμένα", προσθέτει "η απόφαση αφορά στην κατάργηση, από 01/01/2011, του γραφείου πληρωμής ιατρικών δαπανών της Λάρισας, που εξυπηρετούσε τους σιδηροδρομικούς της Θεσσαλίας, οι οποίοι πλέον υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στα δύο εναπομείναντά γραφεία, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης –αφού και της Πάτρας έχει κλείσει- για να εισπράξουν δαπάνη των 10 και των 20 ευρώ. Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση των Θεσσαλών υφίστατο άλλο ένα γραφείο στο Βόλο, το οποίο έχει προ καιρού κλείσει, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, μεταφράζεται όχι μόνο σε ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων του ΟΣΕ, αλλά και σε επιπλέον οικονομική τους επιβάρυνση, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και σε ένα περιβάλλον γενικότερης περικοπής των κοινωνικών παροχών στους πολίτες.

Με βάση τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Βάσει ποιου σκεπτικού ελήφθη η απόφαση κατάργησης του γραφείου πληρωμής ιατρικών δαπανών στη Λάρισα;
2. Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην επαναλειτουργία των ανά την ελληνική επικράτεια γραφείων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται αναίτια οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι;"



    Στην κορυφή