ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ "ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ"


Στην απαραίτητη ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του παιδιού και της οικογένειάς του για την υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής και φυσικής άσκησης για την προάσπιση της υγείας και την πρόληψη νοσημάτων αποσκοπεί ο Δήμος Αμαρουσίου με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου) εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο βιωματικής δράσης, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE.

Με θέμα: «Εκπαιδευτική Ημέρα Διατροφής» οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 θα ενημερωθούν από διαιτολόγο για την αξία και τη θέση των ψαριών και των θαλασσινών στη διατροφή μας.

Απαραίτητο συμπλήρωμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και την απόκτηση καλών συνηθειών είναι και η καθημερινή άσκηση, και γι’ αυτό οι μαθητές υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, των εθελοντών, των γονέων και του προσωπικού του Δήμου θα περπατήσουν στο Δάσος Συγγρού, βιώνοντας τα οφέλη της φυσικής άσκησης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει υγιεινό γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, προσφορά του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Δήμου.
Ειδικοί επιστήμονες θα εξηγήσουν στα παιδιά τη σπουδαιότητα όλων των τροφών στη διατροφική μας αλυσίδα (κρέας, ψάρια, δημητριακά , λαχανικά, όσπρια, φρούτα, γλυκά).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και την έναρξη της νέας βιωματικής παρέμβασης στη μαθητική κοινότητα υπογραμμίζει:
«Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην πρόληψη της υγείας των πολιτών και για το σκοπό αυτό οργανώνουμε ημερίδες, υλοποιούμε προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης και διενεργούμε προληπτικές εξετάσεις σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, που στοχεύουν στη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας.

Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και γίνεται επιτακτική η ανάγκη για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, καθώς υπονομεύει με σοβαρά νοσήματα την υγεία στην ενήλικη ζωή.

Γνωρίζοντας ότι η υγιεινή διατροφή και η φυσική άσκηση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, προσεγγίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, επιδιώκοντας και τη συμμετοχή των γονέων, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της σπουδαιότητας που έχει η μεσογειακή διατροφή στη ζωή μας. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες και κοντά στις σύγχρονες ανάγκες τους.»




    Στην κορυφή