ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Ο εμβολιασμός 120 παιδιών πραγματοποιήθηκε χθες στα πλαίσια της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Παράρτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τα βρέφη και τα παιδιά που προσήλθαν για εμβολιασμό τέθηκαν σε εμβολιαστικό πρόγραμμα, ανάλογα με τα εμβόλια που θα έπρεπε να είχαν κάνει για την ηλικία του.

"Είμαστε και οι δύο άνεργοι, μετά από 15 χρόνια που είχαμε δική μας επιχείρηση, και τα παιδιά μας είναι ανασφάλιστα. Ξέραμε ότι κινδυνεύουν από τις παιδικές αρρώστιες, αλλά δεν είχαμε χρήματα να πληρώσουμε ούτε για τα εμβόλια τους ούτε για τους εμβολιασμούς τους" δήλωσε μία μητέρα γεμάτη απόγνωση

Βιβλιάρια άδεια, εμβολιαστική κάλυψη ανεπαρκή, παιδιά χωρίς ιατρική παρακολούθηση ήταν η πραγματικότητα που αντίκρισαν οι εθελοντές παιδίατροι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κατά τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων. Το 85% των ανασφάλιστων παιδιών ήταν ελληνικής καταγωγής, από γονείς που επί πολλά χρόνια πλήρωναν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία και τώρα βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς γιατρό, αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική φροντίδα

"Συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς μέχρι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες τους για τους ανασφάλιστους πολίτες. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι 238 εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που το επανδρώνουν είναι κοντά σε κάθε ανασφάλιστο πολίτη που έχει ανάγκη πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης." σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

"Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ είναι πως χρέος κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη και χριστιανού είναι να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με όποιον τρόπο μπορεί. Ορόσημο μας είναι η κάθε παιδική ζωή που σγματοδοτεί την ελπίδα και αναγεννά το μέλλον μας. Οφείλουμε να τη στηρίξουμε και θα το πράξουμε με όλε μας τις δυνάμεις" τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας

Η εμβολιαστική εκστρατεία που ξεκίνησε σήμερα στην Ι.Μ. Περιστερίου έχει συνέχεια. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, τα βρέφη και τα παιδιά που έμειναν πίσω λόγω της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας στο βασικό τους εμβολιασμό, τοποθετήθηκαν σε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα με βάθος χρόνου το επόμενο εξάμηνο, ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες για την ηλικία τους.

Την έναρξη των εμβολιασμών κήρυξαν ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Παχατουρίδης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας ενώ στον εμβολιαστικό σταθμό του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας παρευρέθησαν επίσης ο υπεύθυνος Ιερέας της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού Πάτερ Αλέξανδρος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου κα Κορόγιαννη, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Πεταλάς και πολλές εθελόντριες του ναού.


    Στην κορυφή