ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμων Γαλατσίου και Μεταμόρφωσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», διοργανώνουν συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στη Μεταμόρφωση, στην πλατεία Δημαρχείου και στο Γαλάτσι, στην πλατεία Κύπρου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΪ, που με την υποστήριξη 23 Δήμων της Αττικής, υλοποιείται όλο το καλοκαίρι με στόχο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Φάρμακα αναγκαία για τη ζωή, απαγορευτικά όμως για τη τσέπη πολλών ασθενών συγκεντρώνονται στα πλαίσια της δράσης αυτής κάθε εβδομάδα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και είναι στη διάθεση ανασφάλιστων πολιτών που τα έχουν ανάγκη. Πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα που ορίζει οποιαδήποτε χρόνια νόσος, μπορούν να αποτανθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ήδη, μέσα από τη διαδικασία αυτή έχουν βρει ζωτικής αναγκαιότητας φάρμακα ασθενείς με καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και άλλοι, οι οποίοι, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ως χθες, ήταν αποκλεισμένοι από την οποιαδήποτε απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.


    Στην κορυφή