ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΘΕΑ ΜΕ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ


Μία συνεργασία πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης ξεκινά μεταξύ του ΚΕΘΕΑ και της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της οποίας ορισμένος αριθμός προσκλήσεων θα διατίθεται σε σταθερή βάση στα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, για όλες τις παραγωγές της Στέγης.

Η συνεργασία αυτή θα φέρει σε επαφή με τις σύγχρονες εκφάνσεις της τέχνης και του πολιτισμού εκατοντάδες νέους που παρακολουθούν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, ενισχύοντας την προσπάθειά τους να δώσουν νέο νόημα στη ζωή τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Από την άλλη μεριά, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με αυτή την πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε πείσμα των καιρών, ενισχύεται η πίστη για την ευεργετική επίδραση της τέχνης στην καθημερινότητά μας. Η υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών προς το ΚΕΘΕΑ βασίζεται, ακριβώς, στο σκεπτικό και στην ελπίδα ότι, ακόμα και σε μία τόσο δύσκολη καθημερινότητα, οι δύο φορείς μπορούν να γίνουν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια διαμόρφωσης μίας κοινωνικής συνείδησης που υπερασπίζεται τη συμμετοχή κάθε πολίτη στα πολιτιστικά δρώμενα.


Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2010. Πρόκειται για τον νέο τόπο πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.




    Στην κορυφή