ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΟΠΥΥ ΜΕ 150 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Τη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με 150 ιδιωτικά φαρμακεία πανελλαδικά για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που σχηματίζουν ουρές για να πάρουν τα φάρμακά τους προτείνει το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του Οργανισμού,όμως η πρόταση βρίσκει αντίθετους τους Φαρμακοποιούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.

Ειδικότερα τόνισε πως :"Στην πρόταση του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Γεράσιμου Βουδούρη για τη συμμετοχή 100 φαρμακείων την διανομή φαρμάκων επικουρικά προς τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαντάμε «ή όλα ή κανένα»"

"'Ενώ ο κόσμος θα μπορούσε να πάει την επόμενη εβδομάδα, πάει σήμερα και δημιουργείται ασφυκτικός κλοιός στα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Είναι δικαιολογημένη η στάση του, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί'
" δήλωσε σημερα ο υπουργός Υγείας Χρ. Κίττας, παραδεχόμενος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ανακοίνωσε ακόμη πως έχουν δοθεί στα νοσοκομεία 110 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες μέρες θα δοθούν άλλα 90 εκατομμύρια. Θα εκταμιευτούν, επίσης, επιπλέον 40 εκατομμύρια για τις υπερωρίες και εφημερίες προσωπικού και γιατρών του ΕΣΥ.

Επίσης, θα δοθούν χρήματα σε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ (γιατροί, κέντρα αιμοκάθαρσης, κλινικές), ενώ εως τις 17 Ιουνίου, αναμένεται να διατεθούν 600 εκατομμύρια ευρώ.


    Στην κορυφή