ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ


Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον» διοργανώνει για την ημέρα των σπάνιων παθήσεων μια ξεχωριστή συναυλία στις 27 Φεβρουαρίου 2011. Το Μουσικό Σχήμα «το Λιμάνι» του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά και το Μουσικό Σχήμα «Αγέρηδες» του Πανεπιστημίου Πειραιά συνεργάζονται μουσικά για να αναδείξουμε την ημέρα αυτή και να υπενθυμίσουμε την ύπαρξη περίπου 30 εκατομμυρίων πασχόντων από κάποιο σπάνιο νόσημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συναυλία διοργανώνεται με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλίμου.

Τα παιδιά που έχουν κάποιο γενετικό πρόβλημα έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ένταξη. Τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πολλαπλά θέματα υγείας και νευρολογικής εξέλιξης που μόνο με την αυξημένη φροντίδα της οικογένειας, των θεραπευτών, των ειδικών παιδαγωγών και των εξειδικευμένων ιατρών μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Ο Σύλλογός αφιερώνει τη συναυλία αυτή στις οικογένειες αυτές και μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Ειδικού Κέντρου Αναφοράς για τα Σπάνια Γενετικά Σύνδρομα στην Ελλάδα.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αίθουσα φυσιοθεραπείας του Συλλόγου «Το Μέλλον».



    Στην κορυφή