ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΦ


Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Υφυπουργού Υγείας της Κίνας κ. Huang Jiefu στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/05/2012, συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τάσεις και οι εξελίξεις που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της υγείας και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. Οι κινέζοι αξιωματούχοι εξήραν την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων που κυκλοφορούν στις αγορές του εξωτερικού, επισημαίνοντας τη σημασία της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων ορθής παραγωγής ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δυνατότητα εισαγωγής φαρμάκων ελληνικής ευρεσιτεχνίας . Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την από κοινού ανάπτυξη φαρμάκων με βάση τη σημαντική εμπειρία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προτύπων.

Ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος, δήλωσε: Η πραγματοποίηση της συνάντησης και το πνεύμα της συζήτησης αναδεικνύουν την διεθνή αναγνώριση που έχουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την ποιότητα των προϊόντων τους και την τεχνογνωσία τους. Η προοπτική εξαγωγών ελληνικών φαρμάκων στην τεράστια αγορά της Κίνας είναι υπαρκτή και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες».

Π.Ε.Φ.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) εκφράζει τις θέσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας, που διατηρούν περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και ο κύριος όγκος παραγωγής τους αφορά σε ουσιωδώς όμοια φάρμακα (γενόσημα) με εμπορική ονομασία (branded generics) τα οποία προορίζονται για την ελληνική αγορά και εξαγωγές σε 60 χώρες στον κόσμο. Στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας απασχολούνται 8.500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι επιστήμονες, που ασχολούνται με την παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων ή /και νέων προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού «τρέχουν» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.


    Στην κορυφή