ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Τα επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Δημόσια Υγείας, τέθηκαν από το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον υπουργό Υγείας κο Χρήστο Κίττα ,στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Το Δ.Σ του ΙΣΑ έθεσε υπόψη του υπουργού Υγείας τα ακόλουθα τα σημαντικά ζητήματα στο χώρο της Δημόσιας υγείας που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση :

· Η δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ ,το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη πρόχειρο και αναποτελεσματικό. Προτάθηκε μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του να ισχύσει και η εναλλακτική λύση των χειρόγραφων συνταγών.

· Το πρόβλημα των καθυστερήσεων αποπληρωμής των δεδουλευμένων από πλευράς ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς . (κλινικούς και εργαστηριακούς)

· Το χρονίζον αίτημα για άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ 350 εκατομμυρίων ευρώ προς τους γιατρούς που ήταν συμβεβλημένη πριν από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

· Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού του 1 Ε που ξεκινά από την 1η Ιουνίου για την ηλεκτρονική καταχώριση των χειρόγραφων συνταγών ,την στιγμή που το σύστημα δυσλειτουργεί.

· Ετέθη το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών , για το οποίο ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι ενήμερος και προσπαθεί να βρει λύση.

· Ειδική αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του ΙΣΑ κο Γιώργο Πατούλη στην πρόσφατη επίσκεψή του με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εκπροσώπων της ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ,στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο ,Χάλκη, Σύμη και Νίσυρο, όπου διένειμαν φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό.


Ο κ. Πατούλης τόνισε στον υπουργό Υγείας την άμεση ανάγκη για υγειονομική θωράκιση των ακριτικών μας νησιών από έμψυχο δυναμικό και ιατροφαρμακευτικά υλικά . Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ θα πρέπει να γίνει άμεσα τοποθέτηση αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο ,καθώς και στην Σύμη στην οποία θα πρέπει να επαναχαρακτηρισθεί ως άγονο το περιφερειακό ιατρείο.


    Στην κορυφή