ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάντηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοχάιμ Φούχτελ, είχε για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Πρεσβείας της Γερμανίας για παράθεση δείπνου με την ευκαιρία της επίσκεψής του κ. Φούχτελ ως εντεταλμένου της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Με επίκεντρο την αδελφοποίηση με τον Ιατρικό Σύλλογο του Βερολίνου, ο κ. Πατούλης, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συνομίλησε με το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας σχετικά με τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου και το Υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας για μετακίνηση και εργασία εξειδικευμένων Ελλήνων ιατρών στη Γερμανία.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες για εφαρμογή δοκιμασμένων μοντέλων ανάπτυξης προσαρμοσμένων στα δεδομένα και στις ανάγκες των ελληνικών Ο.Τ.Α. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φούχτελ, πρότεινε ως εποικοδομητική την επαφή και συνεννόηση με εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση της Γερμανίας προκειμένου για τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την εξέταση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της πόλης του Αμαρουσίου στο πρότυπο νέων σύγχρονων μοντέλων αειφόρου ανάπτυξης και αναβάθμισης της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με οφέλη σε επίπεδο λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και εξυπηρέτησης του πολίτη.


    Στην κορυφή