ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΜΕ ΔΣ ΕΙΝΑΠ


Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Νοσοκομειακοί Ιατροί υπέβαλλαν το αίτημα τους για την πληρωμή των εφημεριών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του Ειδικού Μισθολογίου, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Υπουργό για την πορεία των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων, καθώς και για ευρύτερα θέματα που αφορούν στον κλάδο των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι, με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξόφληση τους, οφείλονται σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών του Κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, αλλά αντίθετα πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικές υποδομές.

Τέλος, ο Υπουργός υποστήριξε ότι οι μειώσεις των δαπανών στο χώρο της υγείας για τη διετία 2013-2014 δε θα οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αλλά έχουν ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης, την εξυγίανση και την ορθολογική λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


    Στην κορυφή