ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΑ ΜΕ ΕΟΠΥΥ


Το προεδρείο του ΙΣΑ θα συναντηθεί με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αύριο προκειμένου να γνωστοποιήσει στη Διοίκηση του Οργανισμού την απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, η οποία είναι η πενθήμερη επίσχεση στην παροχή υπηρεσιών υγείας από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Θα γνωστοποιηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης και θα συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα, που ο ΙΣΑ έθεσε μέσω επιστολών και εξωδίκων.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ θα διεκδικηθεί για τους ιατρούς μέλη :

1) η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους

2) η δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)

3) η δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα».

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, " καταθέτοντας εμπεριστατωμένες και νομικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις θα δώσει λύσεις για τα σοβαρότατα ζητήματα:

1) της απευθείας χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ,

2)της δημιουργίας Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ

3) της πρόβλεψης σαφούς χρονοδιάγραμματος αποπληρωμής των 570.000.000 ΕΥΡΩ των παλαιοτέρων οφειλών

4) της χρηματοροής των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών"
    Στην κορυφή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΑ ΜΕ ΕΟΠΥΥ


Σε συνέχεια της προχθεσινής συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα στον ΙΣΑ και στην οποία συμμετείχαν οι επαγγελματικές Υγειονομικές ενώσεις για τα θέματα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης συναντήθηκε με το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τους ιατρούς για χρονικό διάστημα πλέον των 2 ετών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν καταβληθεί στους ιατρούς 150.000.000 ΕΥΡΩ. Επίσης ανέφερε ότι έχει γίνει ο προέλεγχος για το ποσό των 300.000.000 ΕΥΡΩ και ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο προέλεγχος και του υπολοίπου ποσού (το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600.000.000 ΕΥΡΩ). Επίσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι επισκέψεις του μηνός Δεκεμβρίου και όλες οι κλινικές και εργαστηριακές πράξεις του μηνός Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης τόνισε ότι αναμένει τις αμεσότατες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων, άλλως ο ιατρικός κόσμος επιφυλάσσεται για έντονες αντιδράσεις, διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

    Στην κορυφή