ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ


Στα πλαίσια της απόφασης της Σύσκεψης των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας την 18-12-2012 , να ενημερωθούν οι Αρχηγοί των Κομμάτων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας ,συνέπεια της ακολουθούμενης ισοπεδωτικής πολιτικής από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α., Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Προέδρους του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη και του Ι.Σ.Π. κ. Β. Ανεμοδουρά και μελών των Δ.Σ., πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φ. Κουβέλη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα ενδιαφέροντος για τα τεκτενόμενα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ.
Από την πλευρά των Ιατρικών Συλλόγων εξετέθησαν οι απόψεις και θέσεις τους πάνω στο μείζον Κοινωνικό ζήτημα της υγείας και επισημάνθηκε μία σειρά αρνητικών επιπτώσεων από την εφαρμογή νομοθετημάτων της κυβέρνησης , με αποκλειστικό και μοναδικό στόχο τις οικονομίες κλίμακος , που έχουν οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες Πολίτες .

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ,συζητήθηκαν η αναγκαιότητα αναβολής έναρξης του θνησιγενούς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω εγγενών λειτουργικών αδυναμιών , που έχουν δημιουργήσει σύγχυση σε ασφαλισμένους και γιατρούς .

Επίσης επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και τα οικονομικά των πολιτών , μέσα από το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και την απροκάλυπτη παράδοσή του στο επί θύραις καρτέλ της υγείας .
Ακόμη τονίστηκε η τακτική εμπαιγμού των Ιατρικών Συλλόγων , που ακολουθεί η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., καθώς και ο επιχειρούμενος ευτελισμός της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του Έλληνα Ιατρού , σε όλα τα επίπεδα .

Ο Πρόεδρος κ. Φ. Κουβέλης εξέφρασε και τον δικό του προβληματισμό σε σχέση με την ακολουθούμενη από τον Υπουργό Υγείας πολιτική και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους Ιατρικούς Συλλόγους , ότι θα στηρίξει τις θέσεις τους αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την μη παράδοση της Άσκησης της Ιατρικής στους εμπόρους της Υγείας, αλλά και την καθιέρωση μισθολογίου και ιατρικών αμοιβών αντάξιων της προσφοράς των Ελλήνων Ιατρών.

Ειδικά για το θέμα της έναρξης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπήρξε ταύτιση απόψεων, για αναβολή έναρξής του για ένα τετράμηνο, ώστε να δοθεί ο χρόνος, ώστε να διεξαχθεί ευρύς δημοκρατικός διάλογος, να ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο, ώστε να γνωρίζουν ασθενείς και ιατροί επακριβώς τι δικαιούνται και τι υποχρεώσεις έχουν.

Η συνάντηση έκλεισε με την έκφραση ευχαριστιών από τους παρόντες και ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» , για την πραγματοποίηση της συνάντησης και για την ταύτιση απόψεων.



    Στην κορυφή