ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής του ΔΗΚΙ - ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, υποψήφια για τις εκλογές του ΙΣΠ επισκέφτηκαν τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, προκείμενου να του εκθέσουν το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους γιατρούς του ΟΠΑΔ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης και η κα Ανεμοδουρά εξέθεσαν στον κ. Ρακιντζή το μεγάλο πρόβλημα, που αφορά στο γεγονός ότι επί 18 μήνες μένουν απλήρωτοι από το ταμείο του ΟΠΑΔ οι συμβεβλημένοι γιατροί, καθώς επίσης και για μη πληρωμή πάνω από 2 χρόνια των γιατρών του ΤΥΔΚΥ από τα άλλα ταμεία.

Επίσης εξέθεσαν το θέμα ότι οι γιατροί οι οποίοι παίρνουν τα 20 ευρώ με απόδειξη, ώστε να πάρουν το αντίτιμο από τον ασφαλιστικά φορέα, οι αντίστοιχοι φορείς δεν το αποδίδουν ή πιέζουν τους γιατρούς με λήξη της σύμβασης.

Ο κ. Ρακιντζής δεσμεύτηκε εφόσον υπάρξει αναφορά να την αποστείλει στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για τις περαιτέρω δικές του ενέργειες, ώστε οι γιατροί που έχουν εξετάσει ασθενείς και κατά το έτος 2009 και δεν έχουν πληρωθεί, απεναντίας έχουν πληρώσει τη φορολογία για αυτές τις επισκέψεις, να λάβει γνώση και να πράξει από τη δική του πλευρά τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Παράλληλα, έγινε αναφορά για την Υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου που ουσιαστικά δίνει στους Βιολόγους και Βιοχειρουργούς το δικαίωμα να ασκούν ιατρικές εξετάσεις, καθώς επίσης και στον τρόπο επιλογής δ/ντών από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΙΚΑ στις μονάδες αυτού, όπου δεν συμπεριέλαβαν στις εν λόγω διαδικασίες βάσει του νόμου τους αορίστου χρόνου γιατρούς του ΙΚΑ. Ο κ. Ρακιντζής δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων θα εξετάσει τις εν λόγω αναφορές.


    Στην κορυφή