ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΡΟΥΖΗ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ


"Η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Η φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά." Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κ. Φρουζής μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε πως:

"Ο ΣΦΕΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της πολιτείας.

Μετά την καταβολή της δόσης που αναμένει η χώρα μας θέλουμε και πρόθεσή μας είναι, να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μέσα από δομικούς πυλώνες της φαρμακοβιομηχανίας όπως είναι η επένδυση στην έρευνα και η προσφορά και η απασχόληση.

Προϋπόθεση είναι να βρεθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία είναι:

- Η ρευστότητα στην αγορά

- Η αποπληρωμή των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η ελληνική πολιτεία σήμερα στη φαρμακοβιομηχανία και επιπλέον,

- η επανεξέταση του ανοιχτού θέματος της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το “κούρεμα” των ομολόγων για χρέη παρελθόντων ετών. Το ποσό που χάθηκε λόγω “κουρέματος” αγγίζει το 1 δισ ευρώ

Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει ένα Σύμφωνο Σταθερότητας μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε συνολικά τα ζητήματα της Υγείας και τις δυνατότητες χρηματοδότησής της.

Στόχος είναι να στηρίξουμε κι εμείς την κυβέρνηση στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Η προσπάθεια αξίζει, καθώς διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, την πρόσβασή του στις καινοτόμες θεραπείες, ενώ προστατεύει και την κοινωνική συνοχή."
    Στην κορυφή