ΣΥΝ: ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης Προστασίας ΑΜΕΑ της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλούνται ενόψει της σύστασης Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών σε απογραφή οι δικαιούχοι των επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερήλικων ΟΓΑ κ.α..

Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση του ΣΥΝ "Στη διαδικασία της απογραφής οι υπόχρεοι παρόλο που καλούνται να καταθέσουν σχετικά έγγραφα στα κατά τόπους ΚΕΠ, υποχρεούνται ταυτόχρονα να καταθέσουν Αναγνωριστική Απόφαση του Δήμου/Περιφέρειας/Νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος και σε περίπτωση που δεν την έχουν να απευθυνθούν στους δήμους/περιφέρειες από όπου χορηγείται το επίδομα, προκειμένου να λάβουν επικυρωμένο αντίγραφο της ή ανάλογη βεβαίωση. Ωστόσο, στις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών δημιουργούνται τεράστιες ουρές με μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επειδή είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο δεν μπορούν να προμηθευτούν και αυτό το χαρτί μέσω των ΚΕΠ και επειδή οι ήδη καταπονημένοι πολίτες υφίστανται τεράστια πρόσθετη ταλαιπωρία από την εν λόγω διαδικασία ".

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Θα μεριμνήσουν για την προμήθεια του συγκεκριμένου εγγράφου από τα ΚΕΠ ούτως ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία οι δικαιούχοι;

2. Εάν για οποιοδήποτε γραφειοκρατικό λόγο δεν μπορεί να οργανωθεί η προηγούμενη λύση, θα μεριμνήσουν άμεσα ώστε στους Δήμους και στις Περιφέρειες η εξυπηρέτηση να είναι άμεση και να μην σχηματίζονται ουρές;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δρίτσας Θοδωρής
Α΄ Πειραιά και Νησιών




    Στην κορυφή