ΣΥΝ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ


"Η μνημονιακή επέλαση στο χώρο της υγείας - πρόνοιας δεν έχει τελειωμό. Οι απειλές για ελλείψεις σε φάρμακα και κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων αν δεν ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο, είναι προ των πυλών από την εφαρμογή των όσων προβλέπονται σε αυτό" σχολιάζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ και προσθέτει:

"Αυτά που δήθεν ξόρκιζε μέχρι χθες ο αφερέγγυος κ. Λοβέρδος, σήμερα γίνονται πραγματικότητα. Ο ίδιος άλλωστε είχε φροντίσει ως υπουργός υγείας «να τεθούν οι βάσεις» για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Την ώρα που το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας μειώνονται συνεχώς τα φάρμακα που συνταγογραφούνται και αυξάνεται η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων για να τα αποκτήσουν. Νοσοκομεία συγχωνεύονται και καταργούνται, δημόσια κρεβάτια εκχωρούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ οι νέες επιπλέον περικοπές στους προϋπολογισμούς τους κατά 15% το 2012, καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία τους και την περίθαλψη των ασθενών.

Η εγκατάσταση από σήμερα ιδιωτικών εταιριών στα Νοσοκομεία για τον έλεγχο των οικονομικών τους, επιταχύνει τη μετάλλαξή τους με γοργά βήματα σε εμπορικές επιχειρήσεις, με κεντρική επιδίωξη τα αυξημένα έσοδα από τους ασθενείς.

Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή που βρίσκονται στην 6η μέρα κατάληψης του Υπ. Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών που διεκδικούν με ανοιχτά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες σε όλους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 1:00μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή και άλλων Ομοσπονδιών ενάντια στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης."


    Στην κορυφή