ΣΥΝ: ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ;


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.μ.Ε.Α.), τα οποία είναι ασφαλισμένα επί πολλά χρόνια ως έμμεσα μέλη σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.", επισημαίνει σε σχετική ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Κριτσωτάκης:

"Για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή και οδοντιατρική περίθαλψη, τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν να προσκομισθεί βεβαίωση από το αντίστοιχο ΚΕ.Π.Α.

Τα ΚΕ.Π.Α. όμως δεν λειτουργούν κανονικά και δεν δίνουν τέτοιες βεβαιώσεις. Στους ενδιαφερόμενους τα ΚΕ.Π.Α. δίνουν μόνο ημερομηνίες κατάθεσης των απαραίτητων εγγράφων μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα και χωρίς καθορισμένη ημερομηνία εξέτασης.

Παραδειγματικά μόνο σας αναφέρω ότι έχει δοθεί σε Α.μ.Ε.Α. ημερομηνία κατάθεσης εγγράφων στο ΚΕ.Π.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίας Παρασκευής η 17/4/2012, χωρίς αυτό να προσδιορίζει και την ημερομηνία εξέτασης.

Τούτο σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος Α.μ.Ε.Α θα συνεχίσει να παραμένει ανασφάλιστος μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον, με πολλές και απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία, αλλά και στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας του ασφαλισμένου.

Επειδή στις συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης που βρίσκεται η χώρα, από τα πρώτα και σκληρότερα πληττόμενα θύματά της είναι τα Α.μ.Ε.Α. και

Επειδή αυτό είναι πιο οδυνηρό για Α.μ.Ε.Α με ιστορικό δεκαετιών,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα ΚΕ.Π.Α. για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους και κατά προτεραιότητα τα Α.μ.Ε.Α.;

2. Τι μέτρα θα πάρετε, ώστε να δοθεί άμεση λύση και να καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη τα Α.μ.Ε.Α. από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, μέχρι να μπορέσουν τα ΚΕ.Π.Α. να τα εξυπηρετήσουν;


Ο ερωτών βουλευτής

Μιχάλης Κριτσωτάκης
"


    Στην κορυφή