ΣΥΝ: ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


"Από τον Οκτώβριο του 2011 το μοναδικό, αυτού του είδους και επιπέδου, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) «ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) έκλεισε, έπαψε να λειτουργεί, υποτίθεται για αναβάθμισή του. Όμως, μέχρι σήμερα, πέντε μήνες μετά, δεν έχει επαναλειτουργήσει και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, έστω ενδεικτικά, επαναλειτουργίας του". Τα παραπάνω επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Κριτσωτάκης τονίζοντας οτι:

"Παρ’ όλο που το Παιδο-καρδιο-χειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία» ήταν και είναι ακόμη το μοναδικό δημόσιο του είδους του, μέχρι και το κλείσιμό του ήταν μόνιμα υποστελεχωμένο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου καθώς και των γονέων καρδιοπαθών παιδιών. Αλλά και υπ’ αυτές ακόμη τις συνθήκες στο Κέντρο πραγματοποιούνταν περί τις 170 επεμβάσεις ετησίως και το 2011, μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2011 που το κλείσατε, πραγματοποιήθηκαν 108 επεμβάσεις συνολικά.

«Πατώντας» λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, που συνειδητά δημιουργήσατε και κατηγορώντας με χαλκευμένα ψέματα γιατρούς του Κέντρου, τους οποίους διαπομπεύσατε στην κοινή γνώμη χωρίς καν να τους «δικάσετε», προχωρήσατε στο κλείσιμο του Παιδο-καρδιο-χειρουργικού Κέντρου με το πρόσχημα της «αναβάθμισης», στέλνοντας τα ασθενή παιδιά στο «Ωνάσειο» και στο «Μητέρα» γνωστού επιχειρηματία. Και όποιος μπορεί να πληρώσει ας σωθεί!

Επειδή με την γενική τάση υποβάθμισης και πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, την οποία προωθεί η μνημονιακή κυβέρνησή σας, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ελλοχεύει ο κίνδυνος «μόνιμου κλεισίματος», δηλαδή κατάργησης του «ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ»,

Ερωτάσθε, κύριε υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αναβαθμισθεί πραγματικά και να στελεχωθεί πλήρως το δημόσιο Παιδο-καρδιο-χειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία», ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα παιδιά με καρδιοπάθειες;
2. Πότε επιτέλους θα επαναλειτουργήσει το «Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων» του ΕΣΥ;"
    Στην κορυφή