ΣΥΝ: ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


"Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών για τα προβλήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα, δήλωσε αναρμόδιος για όσα από αυτά αφορούν ανασφάλιστους πολίτες. Κατά τη γνώμη του αυτό είναι ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας!" Την επισήμανση κανει ο υπεύθυνος ΕΚΕ Υγείας του ΣΥΝ Α. Ξάνθος και προσθέτει:

"Πρόκειται για επίσημη ομολογία «θεσμικού αποκλεισμού» από το Σύστημα Υγείας των μακροχρόνια ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών αυτής της χώρας, που ήδη υπερβαίνουν το 1/3 του πληθυσμού.

Δηλαδή, σε μια περίοδο κατάρρευσης της εργασίας και της ασφάλισης, το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι δεν ασχολείται με αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη δημόσιας περίθαλψης και επαρκούς υγειονομικής φροντίδας. Η πολιτική αυτή είναι απολύτως «ανθυγιεινή» και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική βαρβαρότητα στη χώρα.

Η αντίληψη αυτή επιβεβαιώνει την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ότι το μείζον ζήτημα σήμερα δεν είναι απλώς η επιβεβλημένη και γενναία οικονομική στήριξη του χρεωκοπημένου ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά η εξασφάλιση της καθολικής κάλυψης των αναγκών σε ιατρική περίθαλψη και φάρμακα όλων των ανθρώπων , ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων και επιλογών , που έχουν στόχο τη δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας και την οριστική κατεδάφιση των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους . Άλλωστε η ίδια η κ. Μέρκελ στις χθεσινές δηλώσεις της στην κοινή συνέντευξη της με τον κ. Σαμαρά, αναφέρθηκε ρητά στην «αναδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας» που δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για τη συνοχή και επιβίωση της κοινωνίας. Μαζί με τους υγειονομικούς , τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους πολίτες, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει ανάγκη."

    Στην κορυφή