ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εξαγγέλλει διήμερη προειδοποιητική απεργία και συμμετέχει στην Πανιατρική Απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011 .

Στην διήμερη απεργία συμμετέχουν και οι 6500 οδοντίατροι της Αθήνας . Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Α. καλεί τους οδοντιάτρους της Αττικής να πάρουν μέρος στη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθέτηση της υπόσχεσης του Υπουργού Υγείας σχετικά με το νόμο 3919/2011 και την δήθεν «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, αλλά και για την υποβάθμιση της Οδοντιατρικής με την απουσία από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Οι οδοντίατροι καταγγέλλουν την επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της υγείας και αντιστέκονται στην οικονομική εξαθλίωση ενός επιστημονικού κλάδου από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ο.Ο. οι Οδοντίατροι διαμαρτύρονται για :
"α) Την απαξίωση από το Κράτος της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων, η οποία εκφράζεται με την απουσία της από τον νέο φορέα Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η πράξη αυτή θα έχει αποτέλεσμα την εξολοκλήρου επιβάρυνση των δαπανών υγείας απ’ τον ασφαλισμένο στην περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας που διέρχεται η χώρα μας.
β) Την ψήφιση του Νόμου 3919/2011 περί δήθεν απελευθέρωσης επαγγελμάτων, ο οποίος οδηγεί την υγεία σε πλήρη εμπορευματοποίηση, με τη δημιουργία super markets υγείας από επιχειρηματίες με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

γ) Τα δυσβάσταχτα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία με συνδυασμούς αποτυχημένων κατά το παρελθόν οικονομικών παραμέτρων όπως “αντικειμενικά κριτήρια, φόρος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά” οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση τον Κλάδο μας."


    Στην κορυφή