ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συμμετέχει αύριο στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία η ΕΙΝΑΠ με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ, ενω προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας11 – 14.00 την Πέμπτη 1 Μαρτίου και έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.
Αιτήματα της Ένωσης είναι:

-άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και την εγκατάλειψη κάθε σχεδίου για παραπέρα μείωση των ήδη πενιχρών αποδοχών μας.

-ενίσχυση των νοσοκομείων σε μόνιμο προσωπικό, υλικά, φάρμακα, υποδομές.

-απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που είναι απαράδεκτο και καταστροφικό από όλες τις απόψεις, στο οποίο την τελευταία στιγμή προσετέθη άρθρο που μειώνει παραπέρα το ήδη εξευτελιστικό ωρομίσθιο της εφημεριακής μας αποζημίωσης (17%).

"Καταγγέλλουμε τις απόπειρες διοικητικών οργάνων νοσοκομείων να αποκλείσουν από τις εκλογές αντιπροσώπων των γιατρών στα ΔΣ των νοσοκομείων τους ειδικευόμενους γιατρούς. Τονίζουμε ότι και στο Ν. 3205/03 και στο Ν. 3754/09 οι ειδικευόμενοι θεωρούνται γιατροί του ΕΣΥ. Άλλωστε, σε όλες τις εκλογές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι έχουν ψηφίσει", αναφέρει σε ανακοινωσή της η Ενωση και προσθέτει:

"Καλύπτουμε τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις γιατρών στα νοσοκομεία (επισχέσεις και απεργίες) και προειδοποιούμε ότι η ευθύνη για την εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών, τακτικών και επειγόντων, ανήκει αποκλειστικά στους αρμόδιους."


    Στην κορυφή