ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7/12


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμων Κηφισιάς, Περιστερίου και Βύρωνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», διοργανώνουν συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 στην Κηφισιά - στο εμπορικό κέντρο Κολοκοτρώνη και Λεβίδου γωνία, στο Περιστέρι-στην κεντρική πλατεία Περιστερίου, στο Βύρωνα-στην πλατεία Αγίου Λαζάρου.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΣΚΑΪ με την υποστήριξη των Δήμων Κηφισιάς, Περιστερίου και Βύρωνα.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Ιατρείου.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.




    Στην κορυφή