ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


Όπως ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδου και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Λυκούργος Λιαρόπουλος τα 14 νοσοκομεία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται σε τέσσερις κύκλους. Ειδικότερα:

Στον πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (γίνεται και έδρα της ΥΠΕ), ενώ στον ίδιο κύκλο ανήκουν το Γενικό Λάρισας, 404 Στρατιωτικό Λάρισας (υπό προϋποθέσεις) και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.

Το νοσοκομείο Βόλου είναι αυτόνομο στο δεύτερο κύκλο. Στον τρίτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Λαμίας και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου.

Στον τέταρτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία
αλλάζουν χρήση. Στο νοσοκομείο Θήβας αναπτύσσεται τραυματιολογικό κέντρο, ενώ τα Κύμης και Καρύστου θα λειτουργούν μόνον ως Κέντρα Υγείας.

6η ΥΠΕ

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δημιουργούνται δύο ομάδες κύκλων. Στην πρώτη ομάδα (δυτική Ελλάδα) έδρα είναι το Πανεπιστημιακό Πατρών και οι τέσσερις κύκλοι είναι οι εξής:

Πρώτος κύκλος, επικεφαλής το Πανεπιστημιακό του Ρίου και τα νοσοκομεία Αιγίου, Καλαβρύτων (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας) και «Καραμανδάνειο», το οποίο καταργείται και μεταφέρεται στο Ρίο.

Στο δεύτερο κύκλο, επικεφαλής είναι το «Άγιος Ανδρέας» και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Κεφαλληνίας, Ληξουρίου (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας), Ζακύνθου, Νοσημάτων Θώρακος «Άγιος Λουκάς» (μεταφέρεται «Άγιος Ανδρέας»).

Στον τρίτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Πύργου και ακολουθούν τα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Κρεστένων (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας).

Στον τέταρτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Αγρινίου και συμμετέχει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η δεύτερη ομάδα κύκλων αφορά την Πελοπόννησο και έχει ως έδρα το νοσοκομείο της Τρίπολης.

Στον πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Τρίπολης και ακολουθούν τα νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων και το Ψυχιατρικό Τρίπολης (καταργείται).

Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από τα νοσοκομεία Καλαμάτας (επικεφαλής) και Κυπαρισσίας και ο τρίτος από τα νοσοκομεία Κορίνθου (επικεφαλής) και τα νοσηλευτικά ιδρύματα Άργους και Ναυπλίου, το οποίο αλλάζει χρήση και
γίνεται νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων.
    Στην κορυφή