ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμων Χαλανδρίου, Παλαιού Φαλήρου και Ίλιου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», διοργανώνουν συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, σε 3 πλατείες: στο Ίλιον, στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο, στο Παλαιό Φάληρο, στην πλατεία Φλοίσβου, και στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και των κατοίκων άγονων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Ιατρείου.

Τη Γραμματεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πλαισιώνουν εθελοντές της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ και πλήθος άλλων εθελοντών επιστημόνων.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Για πληροφορίες, καλέστε στο 210-3847374.


    Στην κορυφή