ΣΩΤΗΡΙΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΓΙΑ 64ΧΡΟΝΟ


Νέα επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Αυτή τη φορά, ασθενής, ηλικίας 64 ετών, δέχθηκε το σωτήριο μόσχευμα. Ο ασθενής έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια, και έφερε σύστημα υποστήριξης της αριστερής κοιλίας για 36 μήνες (από τον Οκτώβριο 2009) ενώ στη λίστα αναμονής βρισκόταν από τον Φεβρουάριο 2010. Η σωτήρια επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την προσφορά της. Ευχαριστεί, επίσης, και συγχαίρει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, τον Διοικητή κ. Απόστολο Λέτσιο και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Καθηγητή κ. Κρίτωνα Φίλο. Συγχαίρει, επίσης, τον Διευθυντή κ. Πέτρο Σφυράκη και τα στελέχη της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Με αυτή τη μεταμόσχευση, χάρις την επιστημονική ομάδα του Ωνασείου αλλά και στην υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ολόκληρης της χώρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κατάφερε μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει 17 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις καρδιάς εντός του 2012. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που επιτεύχθηκε μέσα σε μια χρονιά από το 1995, έτος έναρξης του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου.


Χάρις στην υποστήριξη των στελεχών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλων Νοσηλευτικών Κέντρων, το ΩΚΚ ευελπιστεί να επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να φθάσει στις 24 – 26 μεταμοσχεύσεις καρδιάς κάθε χρόνο. Η επίτευξη αυτού του στόχου σημαίνει ότι θα καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας και δεν θα υπάρχει άνθρωπος με μηχανική υποστήριξη.




    Στην κορυφή