ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέστειλε σήμερα η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, επισημαίνοντας πως χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται σήμερα στον αέρα λόγω της μη ύπαρξης κανονισμοί παροχών. Ειδικότερα αναφέρουν:

Κύριε Πρόεδρε,

Παρά τη δέσμευσή σας, ότι τέλος Μαρτίου 2012 θα πληρωθούν φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, ειδική αγωγή κ.λ.π., οι υπηρεσίες σας αρνούνται να παραλάβουν παραστατικά.

Σεβόμαστε την προσπάθειά σας για εξορθολογισμό των δαπανών, όμως σήμερα:


1. Βρίσκονται στον αέρα όλα τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ελλείψει Σχεδίου Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

2. Χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους έχουν ενταχθεί και παρακολουθούν προγράμματα ειδικής αγωγής, θεραπευτικής παρέμβασης και αποκατάστασης, δεν έχουν πληρωθεί τις δαπάνες για θεραπευτικές πράξεις των παιδιών τους, όχι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012, αλλά και το τελευταίο του 2011, με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν τα παιδιά τους (άτομα με σοβαρές αναπηρίες) εκτός Κέντρων.

3. Ο Νέος Κανονισμός Παροχών παραμένει στα χέρια της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δρέττα (πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παραιτείται της θέσης μεθαύριο, 29/3/2012, προκειμένου να πολιτευθεί).

4. Χιλιάδες άτομα με κινητικές αναπηρίες, πολλαπλές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις π.χ. Τετραπληγικοί, Νεφροπαθείς, Αιμοκαθαρόμενοι, Μεταμοσχευμένοι, Άτομα με Σπάνιες Παθήσεις και Σύνδρομα κ.ο.κ. καταβάλλουν -από τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους- από 500 έως και 2000 € κατά μέσο όρο το μήνα, για να καλύψουν ανάγκες που τους κρατούν στη ζωή.

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως αντιλαμβάνεσθε βρισκόμαστε, αλλά και βρίσκεσθε στο έλεος ενός συστήματος, που αν καταρρεύσει, κάποιους από εμάς μας οδηγεί με βεβαιότητα στο τέλος της ζωής.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι αν δεν έχουμε απάντηση έως τις 29/3/2012, θα βρεθούμε Ανάπηροι, Οικογένειες Αναπήρων, Παιδιά Ιδρυμάτων, σύσσωμη η Αναπηρική Οικογένεια στον ΕΟΠΥΥ σε έναν αποκλεισμό διαρκείας από τις 3 Απριλίου, έως και τη λύση των προβλημάτων μας!

Με εκτίμηση,

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ

    Στην κορυφή