ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ


Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών της Λειβαδιάς.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στις καταγγελίες εργαζομένων στο Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. για το κλείσιμο του ενός από τα τρία Οικοτροφεία που διαχειρίζεται το Κέντρο και στον άμεσο κίνδυνο να απολυθούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, εξαιτίας της αδυναμίας οικονομικής κάλυψης της μισθοδοσίας τους.

Στη συνέχεια της ερώτησης του αφού επισημαίνει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του περιορισμού των δημοσίων επενδύσεων από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει την ανάγκη εφαρμογής της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο Νίκος Χουντής αφού ρωτάει την Κομισιόν αν είναι ενταγμένο το Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του εν λόγω Κέντρου από κοινοτικούς πόρους, ζητάει την άμεση λήψη μέτρων ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου και για να μη χάσουν τις δουλειές τους οι συμβασιούχοι νοσηλευτές.    Στην κορυφή