ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ- ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα " έχουν ήδη δώσει πολλές φορές παράταση στις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων για άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας την εφαρμογή των νόμων για την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού.

Λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά προχωρούν από αύριο 4 Απριλίου 2012 σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν, και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Την πέμπτη 5 Απριλίου 2012 τα φαρμακεία της δύναμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς. Μαζί καλούνται και όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων και ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων για να διαδηλώσουμε μαζί τους, ενάντια στην εξαθλίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης".
    Στην κορυφή