ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ 7ου ΙΚΑ



Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του 7ου ΙΚΑ, που πλέον αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου, αλλά και στο καθημερινό ωράριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι ειδικευόμενοι και μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός παθολόγος (ο οποίος τελεί υπό παραίτηση), γιατί οι υπόλοιποι ειδικευμένοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ είχε προ μηνών ενημερωθεί γι’ αυτή την κατάσταση και είχε διαβεβαιώσει ότι το ζήτημα θα λυθεί. Χτες οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ αδυνατεί να στείλει ειδικευμένους παθολόγους για τη στελέχωση της Κλινικής.

"Είναι παράνομο όσο και αδύνατο ο μοναδικός ειδικευμένος παθολόγος της Κλινικής να εφημερεύει καθημερινώς. Δεν νομιμοποιείται η διεξαγωγή 24ωρης γενικής εφημερίας χωρίς ΤΕΠ Παθολογικής Κλινικής. Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη Κλινική που κλείνει σε Δημόσιο Νοσοκομείο του λεκανοπεδίου της Αττικής αν όχι και σε όλη την Ελλάδα.

Όλος ο νοσοκομειακός κόσμος ανησυχεί βαθύτατα για τις εξελίξεις στο χώρο υγείας και ήδη βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων που έρχονται, σε βάρος της περίθαλψης του Έλληνα πολίτη.
", επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.






    Στην κορυφή