ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ


Στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Σωματείου η βουλευτίνα ζήτησε καταρχήν να της τεθούν τα επίκαιρα και φλέγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Μασούρας καθώς και τα άλλα μέλη του Δ.Σ που παρευρέθησαν στη συνάντηση έθεσαν ως κύριο και βασικό πρόβλημα την υποχρηματοδότηση, από την οποία προκύπτουν όλα τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου: ανεπαρκές ιατρικό προσωπικό για να καλυφθεί όλος ο μήνας με εφημερίες βάσει του νόμου Λοβέρδου, απλήρωτες εφημερίες ιατρών και υπερωρίες του υπόλοιπου ιατρικού προσωπικού από την αρχή του χρόνου, κλείσιμο κλινικών (π.χ ουρολογική) λόγω συνταξιοδότησης ιατρών και μη αναπλήρωσή τους και φυσικά τονίστηκε και η πιθανότητα να κλείσει το νοσοκομείο Κιλκίς διότι βρίσκεται στη 13η θέση στη λίστα με τα προς κλείσιμο νοσοκομεία λόγω όμως παραπλανητικών στατιστικών στοιχείων.

Η βουλευτίνα τόνισε από τη μεριά της ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των ασθενών και εξέφρασε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δε θα επιτρέψει το κλείσιμο κανενός νοσοκομείου και κυρίως των νοσοκομείων της επαρχίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διοικητή ειπώθηκαν και εκεί τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς και η βουλευτίνα έθεσε το θέμα της ευθύνης της ενημέρωσης του Υπουργείου από τη Διοίκηση έκαστου νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και της άσκησης πίεσης των Διοικήσεων όλων των νοσοκομείων προς το Υπουργείο Υγείας. Η απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ήταν ότι οι Διοικήσεις είναι άνευ ευθυνών, διότι χωρίς χρηματοδότηση από το Υπουργείο δεν υπάρχει καμία δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης. Επίσης τέθηκε το θέμα της Γ’ πτέρυγας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τρόπο εντελώς αντιλειτουργικό και δυσχεραίνει αντί να βελτιώνει την κατάσταση του Ιδρύματος.

Τέλος αφέθηκε ανοιχτό το θέμα και φάνηκε η πρόθεση να συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο, από πλευράς Διοίκησης, και βάσει πολιτικών εξελίξεων το μέλλον του προσωπικού του νοσοκομείου που «φαίνεται» να πλεονάζει βάσει των παραπλανητικών στοιχείων του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η βουλευτίνα κ. Αγαθοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της σε κάθε είδους αυθαίρετη μετακίνηση προσωπικού που βασίζεται σε παραπλανητικά στοιχεία του Υπουργείου ή σε αυθαίρετες αποφάσεις Διοικητικών οργάνων και τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.


    Στην κορυφή