ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Τη γενική γραμματέα της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε ο Γιώργος Φουντουλάκης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το χώρο του παραολυμπιακού κινήματος.

«Με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η Ομοσπονδία έχει αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε. Η Ομοσπονδία είναι χρεωμένη γιατί αναίτια και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και ενώ είχαμε βγάλει το πρόγραμμα, μας ανακοίνωσαν περικοπή που 51% του προϋπολογισμού μας. Έχουμε φθάσει να χρωστάμε σε τρίτους πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ και κινδυνεύουμε με κατασχέσεις και φυλακή. Ο μοναδικός δρόμος είναι του αγώνα. Ευχαριστούμε το ΚΚΕ για τη συμπαράσταση που δείχνει στα προβλήματά μας», είπε ο κ. Φουντουλάκης, ο οποίος ενημέρωσε την Αλέκα Παπαρήγα για τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση για νέα μείωση στις κρατικές επιχορηγήσεις, μόλις 10 μήνες πριν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Από την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε συμπαραστάτης στην προσπάθεια του παραολυμπιακού κινήματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός να δείξει τη στοιχειώδη ανθρωπιά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός ατόμων με αναπηρίες.

«Είναι δεδομένη η συμπαράστασή μας και η διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια βεβαίως του μνημονίου και όλων των επόμενων συμφωνιών, έφθασε να κόψει σημαντικά ποσά από την Ομοσπονδία που ασχολείται με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να κλείσουν σύλλογοι και να μην μπορούν να αθληθούν οι άνθρωποι αυτοί. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τη φιγούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ενδιαφέρεται για την προετοιμασία αυτών των ατόμων και για τη φυσική αγωγή τους, που η άσκηση είναι τρόπος ζωής, κοινωνικοποίησης και αναφαίρετο δικαίωμα. Εμείς θα παλέψουμε ούτως ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός, τουλάχιστον στον τομέα αυτό, να δείξει τη στοιχειώδη ανθρωπιά».


    Στην κορυφή