ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


«Το σύστημα υγείας σε κρίσιμη καμπή» θα είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου Pharma & Health Conference 2012 που διοργανώνουν τα Money Conferences και το περιοδικό Pharma & Health Business. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την παρουσία της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και θα λάβει χώρα την Τρίτη 17 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Η εφαρμογή του Μνημονίου και η συνακόλουθη «πολιτική εσωτερικής υποτίμησης» σε συνδυασμό με την αδυναμία της Πολιτείας να υιοθετήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έχουν δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση στο χώρο της υγείας. Ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και επιχειρήσεις καλούνται πλέον να δραστηριοποιηθούν σε ένα νέο καθεστώς με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη οικονομικών πόρων. H Πολιτική Υγείας της χώρας βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με προβλήματα δεκαετιών, αλλά αδυνατεί να δώσει λύσεις υπό το πιεστικό χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Υπό το πρίσμα αυτό, το φετινό Pharma & Health Conference έχει στόχο ακριβώς να καταγράψει ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο σύστημα υγείας της χώρα μας. Με τη συμμετοχή των αρμοδίων κυβερνητικών εκπροσώπων, εξειδικευμένων επιστημόνων και ανώτερων στελεχών της αγοράς υγείας επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτικές εκείνες, με τις οποίες είναι δυνατόν το ελληνικό σύστημα υγείας να συνέλθει από το ηλεκτροσόκ, που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.


Τα κύρια θέματα, που θα συζητηθούν είναι:

* Η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας σε καθεστώς οικονομικής κρίσης και ύφεσης.
* Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στη χάραξη της Πολικής Φαρμάκου της χώρας;
* Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
* Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα.
* Διοίκηση, Οργάνωση, Χρηματοδότηση και Προμήθειες νοσοκομείων σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
    Στην κορυφή