ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ABBOTT


Με νέα ηγεσία λειτουργεί από τις αρχές του έτους η Abbott Ελλάς μετά και την επίσημη ολοκλήρωση του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες.


Από τη 1 Ιανουαρίου 2013, οπότε και ολοκληρώθηκε επίσημα η διαδικασία διαχωρισμού, η Abbott Ελλάς διατηρεί 4 επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Carlo Capone.


Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες της Abbott Ελλάς μετά τον διαχωρισμό περιλαμβάνουν Φαρμακευτικά Προϊόντα, Διαγνωστικά Προϊόντα, Συσκευές Μέτρησης Σακχάρου, Προϊόντα Κλινικής Διατροφής και Προϊόντα Μοριακής Διάγνωσης. Στο πορτοφόλιο των φαρμακευτικών της προϊόντων, ανήκουν μερικά από τα πιο ευρέως διαδεδομένα σκευάσματα, ενώ οι θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου είναι το Καρδιαγγειακό Σύστημα με σκευάσματα για την υπέρταση, τα λιπίδια και τις αρρυθμίες, η Αντιβίωση, τα Εμβόλια, η Γαστρεντερολογία, η Δερματολογία, το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, η Γυναικολογία και ο Πόνος.

Τα ηνία της νέας εταιρείας από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Carlo Capone, στέλεχος με μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία σε ηγετικές θέσεις.

Η επαγγελματική πορεία του κ. Capone στην Abbott ξεκινά από το 1982, οπότε και προσλήφθηκε ως Cost Account Manager στην Abbott Ιταλίας. Έκτοτε ανέλαβε διάφορες ηγετικές θέσεις στην Abbott Ιταλίας και Ελλάδας, ενώ για περίπου πέντε χρόνια και με έδρα την Ελλάδα είχε στον τομέα ευθύνης του την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Πριν τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Abbott, ο κ. Capone κατείχε τη θέση του General Manager του Κλάδου EPD (Established Pharmaceuticals Division) στην Abbott Ελλάς.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου LUISS της Ρώμης και κάτοχος πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες.

Με αφορμή τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Abbott ο κ. Carlo Capone δήλωσε σχετικά: «Η Abbott αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως με ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Μέσα σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες αποτελεί ένα ακόμα σημείο ορόσημο σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή τη δεδομένη στιγμή αναλαμβάνω τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου».


    Στην κορυφή