Πώς βιώνει η γυναίκα την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία;


Η ρήξη του παρθενικού υμένα και η εμφάνιση μικρής ποσότητας αίματος κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, δείχνουν την πλήρη είσοδο του πέους στον κόλπο της και μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ πόνο ή τσούξιμο.

Η νεαρή γυναίκα στην πρώτη της φορά λειτουργεί κυρίως συναισθηματικά και όχι σαρκικά, όπως συμβαίνει με το νεαρό άντρα. Η ίδια κινείται με βάση το συναίσθημα της τρυφερότητας και της παράδοσης της στο σύντροφο που έχει επιλέξει. Η ανάγκη αυτή την ωθεί η πρώτη φορά να λειτουργεί ως προσφορά σεξουαλικής ηδονής περισσότερο προς το σύντροφο παρά για δική της ικανοποίηση, αφού η ίδια δεν συμμετέχει ουσιαστικά, κάτω από το κλίμα της αμηχανίας, της απειρίας και τον πιθανό φόβο που μπορεί να αισθάνεται.

Ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης και αντισύλληψης. Γι΄ αυτό και η ανάγκη για ενημέρωση και σεξουαλική αγωγή από την οικογένεια και το σχολείο είναι επιτακτική. Αξιοσημείωτη είναι η άγνοια της μητέρας, αφού η νεαρή γυναίκα πολλές φορές αποκρύπτει την αλήθεια, φοβούμενη την τιμωρία και την ντροπή από το οικογενειακό της περιβάλλον.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή

Πως βιώνει η γυναίκα την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία;


Η ρήξη του παρθενικού υμένα και η εμφάνιση μικρής ποσότητας αίματος, κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, δείχνουν την πλήρη είσοδο του πέους στον κόλπο της γυναίκας, που μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ πόνο ή τσούξιμο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί βέβαια ότι κατά τη ρήξη του παρθενικού υμένα δεν υπάρχει εμφανής ροή αίματος σε όλες τις γυναίκες.

Η νεαρή γυναίκα στην πρώτη της φορά λειτουργεί κυρίως συναισθηματικά και όχι σαρκικά, όπως συμβαίνει με τον άνδρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ίδια δε συμμετέχει ουσιαστικά λόγω της απειρίας της, της αμηχανίας και του φόβου που πιθανόν να αισθάνεται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης και αντισύλληψης. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχει ενημέρωση από την οικογένεια καθώς και σεξουαλική αγωγή από το σχολείο.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας



Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή