Πώς μπορεί ο άνδρας να συμβάλλει στην προσαρμογή της γυναίκας στις αλλαγές αυτές και στις νέες συνθήκες της σεξουαλικής της ζωής;


Η γνώση των αλλαγών της γυναικείας λειτουργίας αποτελεί ένα καταλυτικό εφόδιο του άνδρα, που του δίνει την δυνατότητα να διατηρήσει και να ενισχύσει την ποιότητα των σεξουαλικών συναντήσεων με τη σύντροφό του.

Ο άνδρας μπορεί να βοηθήσει αυξάνοντας τον χρόνο των προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών προς της σεξουαλική του σύντροφο, γεγονός που από τη μία εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται η γυναίκα για να συμμετέχει και η ίδια στο σεξουαλικό τους παιχνίδι (εφύγρανση) και από την άλλη τονώνει την αυτοεικόνα και την αίσθηση της θηλυκότητάς της. Καθ’όλη τη διάρκεια της κοινής τους πορείας, αλλά κυρίως στο μεταβατικό αυτό στάδιο, είναι σημαντικό ο άνδρας να δείχνει στη σύντροφό του ότι είναι σεξουαλικά επιθυμητή και ποθητή από τον ίδιο. Τα «πειράγματα» προς τη σύζυγο στη διάρκεια της καθημερινότητας, τα θετικά σχόλια και η ενασχόληση μαζί της, αποτελούν κρυφά καθημερινά μυστικά που μπορούν να δώσουν ενέσεις αυτοπεποίθησης στη γυναίκα, η οποία περνώντας το κατώφλι της εμμηνόπαυσης αισθάνεται ότι χάνει την γυναικεία της υπόσταση.

Τέλος, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είναι αναγκαίο στη σεξουαλική τους συνεύρεση να ενισχύσουν τη φαντασία, την πρωτοτυπία, την ευαισθησία και τη γνώση τους, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα προσαρμογής τους στις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στο δικό τους σώμα αλλά και στο σώμα της συντρόφου τους.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας




    Στην κορυφή