Πώς αισθάνεται η γυναίκα μπροστά στον άνδρα που δεν έχει επιθυμία;


Η γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα της υποτονικής ερωτικής επιθυμίας του άνδρα μπορεί να αντιδράσει με αμηχανία, προβληματισμό, έκπληξη, απογοήτευση ακόμη και θυμό ή επίκριση.

Αρχικά, η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται αμηχανία και μην ξέρει πώς να αντιδράσει απέναντι σε αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να νιώσει έκπληξη και να αρνείται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, μπορεί να φοβάται ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η γυναίκα, απέναντι στη μειωμένη ερωτική επιθυμία του συντρόφου, γεμίζει με αμφιβολίες και ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο είναι αρεστή και επιθυμητή ως «θηλυκή παρουσία». Μπορεί να σκεφτεί ότι η εξωτερική της εμφάνιση δεν είναι καλή, ότι έχει παραπάνω κιλά ή ότι το σώμα της δεν έχει τις «ιδανικές» αναλογίες. Στο παραπάνω ζήτημα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πληροφορίες που η γυναίκα δέχεται από το κοινωνικό περιβάλλον και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το πώς «πρέπει» να είναι η εμφάνισή της. Πράγματι, η σύγχρονη γυναίκα «βομβαρδίζεται» στην καθημερινή της ζωή, κυρίως από την τηλεόραση, για το πώς θα αποκτήσει το ιδανικό βάρος, την τέλεια εξωτερική εμφάνιση και το μοδάτο ντύσιμο, απαραίτητα στοιχεία που θα την κάνουν ελκυστική για τον άνδρα.

Η γυναίκα συχνά θεωρεί τη σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα ως απόρριψη προς την ίδια. Αισθάνεται ότι δεν είναι επιθυμητή και αυτό την οδηγεί στο να σχηματίσει αρνητική εικόνα για τον εαυτό της και για τη σεξουαλικότητά της. Ως συνέπεια, συμπεριφέρεται με καχυποψία, θυμό και επιθετικότητα προς το σύντροφό της, δημιουργώντας και στον ίδιο ανασφάλεια. Παράλληλα, δεν είναι σπάνιο να θεωρήσει ότι ο σύντροφός της διατηρεί κάποια παράλληλη σχέση.

Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να την κάνει να αισθανθεί απόρριψη καθώς αισθάνεται ότι δεν του προκαλεί πλέον ερωτική έλξη. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν αντιδράσει με ακραίους τρόπους στο ενδεχόμενο αυτό, ξεκινώντας από έντονους διαπληκτισμούς και απειλές, καταλήγοντας και σε ακραίες σκηνές ζηλοτυπίας ακόμη και σε παρακολούθηση του συντρόφου. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στη συναισθηματική απομάκρυνση και αποξένωση του ζευγαριού, ενώ παράλληλα διατηρούν και μεγεθύνουν το πρόβλημα.

Η γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα της μειωμένης ερωτικής επιθυμίας του συντρόφου της είναι ωφέλιμο να μην πανικοβληθεί και προβεί σε παρορμητικές συμπεριφορές, για τις οποίες πιθανόν να μετανιώσει στη συνέχεια. Η χρέωση και η επίκριση είναι αντιδράσεις, που στην ουσία, επιδεινώνουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα. Η γυναίκα θα ήταν καλό να συζητήσει με το σύντροφό της τη δυσκολία αυτή και να μοιραστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις της. Παράλληλα, το ζευγάρι μπορεί να ζητήσει βοήθεια απο επιστήμονες εξειδικευμένους σε θέματα σεξουαλικής υγείας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας




    Στην κορυφή