Πρωκτικό σεξ στη γυναίκα. Σωστό ή λάθος;


Ένα φλέγον ερώτημα στη σύγχρονη κοινωνία που προσπαθεί να απελευθερώνεται συνεχώς από ταμπού και προκαταλήψεις είναι η σημασία του πρωκτικού σεξ. Σίγουρα, το πρωκτικό σεξ είναι ακόμα κάτι που θεωρείται από πολλούς «μη-φυσιολογικό», «το άλλο», ακόμα και ένα σημείο αναφοράς της ομοφυλοφυλικής σεξουαλικής επαφής.

Έτσι, σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η πρωκτική συνουσία, εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις της σεξουαλικής υγείας ως δείκτης αυτοσεβασμού και σεβασμού του συντρόφου, είναι καθαρά η επιλογή αυτών που αρέσκονται σε αυτού του είδους σεξουαλική συμπεριφορά, χωρίς να υπάρχει φόβος για οποιαδήποτε περαιτέρω επίπτωση.

Είναι πολύ σημαντικό, να υπάρχει συναίνεση των δύο εμπλεκομένων σε αυτή τη σεξουαλική πράξη, καθώς η ψυχολογική πίεση του ενός από τους δύο συνήθως φέρνει προβλήματα στο ζευγάρι. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρωκτός διαθέτει πληθώρα νευρικών απολήξεων και αποτελεί ερωτογενή περιοχή τόσο για τον άντρα όσο και για την γυναίκα. Απόρροια αυτής της πλούσιας νευρογενούς λειτουργίας είναι η σεξουαλική διέγερση της συγκεκριμένης περιοχής προκαλώντας σημαντική ηδονή, όταν ο άνδρας και η γυναίκα προχωρήσουν σε ερωτικά παιχνίδια.

Η πρωκτική συνουσία βεβαία προϋποθέτει, περά από τη συναίνεση των συντρόφων, τη χρήση ανδρικού προφυλακτικού για τους μόνιμους και τους ευκαιριακούς σεξουαλικούς συντρόφους, δεδομένου του αυξημένου κινδύνου μόλυνσης και μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού του βλεννογόνου του ορθού.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας



Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή