ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μετά την έκτακτη γενική του Συνέλευση ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: "Θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ θέση μας τη διατήρηση της πλειοψηφίας των οδοντιάτρων (51-49%) στο κεφάλαιο των οδοντιατρικών εταιρειών. Δεν θα μπούμε σε καμιά διαδικασία διαπραγμάτευσης της σημερινής κατάστασης που διέπει το επάγγελμα μας. Άλλωστε, οι υπηρεσίες υγείας εξαιρούνται και της κοινοτικής οδηγίας για τις υπηρεσίες.

Οποιαδήποτε μεταβολή στην άσκηση του επαγγέλματος μας σημαίνει κοινωνική αδικία και σκανδαλώδη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς οδοντιάτρους σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγείλουμε τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για πολιτική ασυνέχεια και ασυνέπεια, δεδομένου ότι επί της ίδιας κυβέρνησης ακολουθείται διαφορετική πολιτική με μόνη την αλλαγή στο πρόσωπο του Υπουργού και θα απαιτήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας για την άρση της αδικίας αυτής.
Επίσης με αφορμή την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. :
Διεκδικούμε την δημιουργία συμβάσεων με αξιοπρεπείς αμοιβές για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.
Απαιτούμε την αναβάθμιση του ρόλου της Οδοντιατρικής μέσα στο νεοσύστατο φορέα, η οποία είναι η κατ’ εξοχήν επιστήμη υγείας που έχει σχέση με την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Στον τομέα της φορολογίας αναμένεται ένας καταιγισμός άδικων φοροεισπρακτικών μέτρων που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολο τον χειμώνα που έρχεται.

Έχουμε δηλώσει ότι πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο φοροφυγάδες. Εμείς λοιπόν, σαν εκπρόσωποι του κλάδου, επιθυμούμε και επιδιώκουμε το κράτος να επιτελέσει το έργο του και να κάνει συνεχείς και τακτικούς ελέγχους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη διαπόμπευση συναδέλφων και αντίθετοι στην οριζόντια επιβολή άδικων φορολογικών μέτρων, όπως το τέλος επιτηδευματία, η έκτακτη εισφορά, οι συνεχείς περαιώσεις οι οποίες κρίνονται συνέχεια αντισυνταγματικές.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για εμπορευματοποίηση του επαγγέλματος μας".


    Στην κορυφή